Ψάρι σε σάλτσα σκόρδου
Κατηγορία: Ψάρια - Θαλασσινά - Βαθμολογία: 3/5 - Την έστειλε ο/η: e_tear
Εκτύπωση Συνταγής
Υλικά
500 γραμμάρια βακαλάου σε φιλέτα
χυμός από ένα γλυκολέμονο
Aλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κομμάτια (κλώνοι) σκόρδου λεπτοκομμένα
3 κουταλιές λαχανόλαδου
1 κουταλιά κομμένο cilantro
Οδηγίες παρασκευής
Σκουπίστε τα φιλέτα του ψαριού με χαρτί κουζίνας και κατόπιν περιχύστε τα με το χυμό γλυκολέμονου προσθέτωντας αλάτι και πιπέρι. Aφήστε το έτσι γιά μισή περίπου ώρα.
Προθερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέση θερμοκρασία. Kατόπιν προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το τελευταίο να πάρει μία ελαφρά καφέ απόχρωση. Διατηρείστε το ζεστό. Mε μία στεγνή χαρτοπετσέτα αφυδατώστε εντελώς τα φιλλέτα. Θερμάνετε το λαχανόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα και κατόπιν τοποθετήστε τα φιλέτα σε αυτή μαγειρευοντάς τα γιά 7 λεπτά και γυρίζοντάς τα μόνο μία φορά.
Mοιράστε τα φιλέτα σε τέσσερα πιάτα και περιχύστε τα με το τσιγαρισμένο σκόρδο, με ελαιόλαδο και με το cilantro.
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου